1 versus 5 jaar

Kijk jij ook graag vooruit?

Ik wel, een goed plan, ik hou ervan. Alleen maakte ik een beetje een onhandige fout bij mijn toekomstplannen. Een fout die ik later ook bij veel deelnemers aan mijn trainingen terugzag. Dat is natuurlijk fijn voor mij, dat ik niet de enige was die de mist in ging, maar ja daar heb jij nog niks aan.

Ik deel hier met je wat er wel werkt als je toekomstplannen maakt, dat scheelt jou hopelijk weer stress en teleurstellingen. 

Eerst even wat er misging: Mensen overschatten over het algemeen enorm wat ze in een jaar kunnen doen. 

Komt bekend voor? Veel dingen die ik vorig jaar in mijn plan gegoten had, kon ik dit jaar gewoon copy pasten in mijn nieuwe plan. Ik was er niet aan toegekomen, terwijl ik wel hard gewerkt had. Iets te hard zelfs.

En dan komt nu het goede nieuws: mensen ONDERschatten wat ze in vijf jaar voor elkaar kunnen krijgen. 

Denk maar eens aan wat je vijf jaar geleden aan het doen was…dat zou zomaar een wereld van verschil kunnen zijn met nu. Terwijl een jaar geleden waarschijnlijk veel meer lijkt op wat je nu doet. Ook leuk trouwens, terugkijken naar wat er allemaal al gelukt is de afgelopen vijf jaar, vind je niet?

Bedenk dus eerst waar je over 5 jaar wil staan, en ga vandaaruit in kleine stappen terugrekenen wat je per half jaar moet doen. In 10 stappen naar je doel.

En nou wil ik natuurlijk wel weten wat jouw doel is over 5 jaar? Laat je het me weten in de comments? Als je het lastig vindt om te bedenken waar je wil staan over vijf jaar? Misschien is dan deze minicursus dan iets voor jou. Hier gaat het om het maken van de juiste keuzes. Door de opdrachten zet je elke dag een stap in het vormgeven van een leven dat echt bij jou past.

En weet je het wel? Vertel het me in de comments, ik ben nu al benieuwd.

Succes! En een fijne dag vandaag.